HAVE TO SAY THIS

Jag är ledsen, och ber om ursäkt i förväg, men jag måste. Måste få klaga, stöna och stånka lite över hur irriterad jag blir på vissa saker.

Varje dag så klickar jag in mig på aftonbladet.se för att det är trevligt att få lite information om både Libyen, Japan och riksdagen men även gotta mig i vilka kändisar som gjort slut, hur man får den perfekta strandkroppen och vilka skor jag borde köpa i vår. Ibland skäms jag dock när jag har spenderat en sisådär tjugo minuter på denna nyhetssajt. För det är först då jag inser hur mycket skitartiklar som publiceras varje dag på sidan som  "Sveriges största tidnings" webbsida.

Idag, när jag i vanlig ordning, surfade omkring på denna "nyhetskälla och mötesplats" snubblade jag på denna artikel. med denna som tillhörande krönika. Tro mig, jag har ingenting emot jämställdhet - tvärtom - jag älskar det. Men det måste finns något mellanting. I England är det alldeles för mycket "kvinnan står i köket medans mannen jobbar" men i Sverige är vi så otroligt bortskämda med jämställdhet att vissa måste hitta någonting att klaga på. Som nu då detta, med programledare.

För det första; Vem bryr sig? Uppenbarligen Helena Trus och alla andra som måste hitta just den där lilla saken att klaga på, innan dom spricker och går itu. För det andra; SVT har inte så många toppenbra kvinnliga programledare. Sorgligt men sant. Om ni nu måste fylla erat behov av kvinnor på SVT så kan ni väl ta och skriva ett snällt brev till Carina Berg och be henne byta arbetsplats från tv4 till SVT, för det är nog den enda bra svenska, kvinnliga, programledaren som existerar.

Helena Trus skriver:
Vi går tidigare från jobbet med andan i halsen, slänger oss på bussen, skippar till och med den där smarriga trerättersmiddagen hos vännerna.


Varför? Bara för att vi ska kunna sitta bänkade i tid, gotta i oss chips och läsk tillsammans med Lasse Kronér, Ingvar Oldsberg, Micke Leijnegard, Peter Settman, Kristian Luuk, Fredrik Lindström, Rickard Olsson, Måns Zelmerlöw och Niklas Strömstedt.


Helena Trus är uppenbarligen inte nöjd med att spendera fredagskvällen med Micke, Peter eller Kristian. Hon vill mysa med en kvinna. Mitt förslag är; byt kanal. För det är uppenbarligen inte programmet du bryr dig om - utan vilken programledare det har.

Skärpning för fan.

Kommentarer
Postat av: Maja

Haha, nä, vad komiskt. Reagerade nämligen på exakt samma sak nyss när mamma berättade för mig om det, och vi sa typ samma sak - fick nästan svårt att komma på någon manlig programledare i någon annan kanal än 1an. Tycker att feminismen lätt blir så överdriven numera. Folk får ju inte ens kolla på en utan att det är kvinnoförnedrande.

2011-04-06 @ 17:04:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0